Cut the crap!

Jessica (Ord och inga visor) har lanserat ”cut the crap”-böcker. Det är dem man drömmer om att ha tid för att läsa. De som man läser inte just nu, men sen, som kanske får ligga på hyllan i flera år trots att man längtar efter dem, bara för att det finns andra böcker som är mer akuta att få lästa.

Jag tog en titt i bokhyllan och slogs med ens av hur många cut the crap-böcker jag faktiskt äger; oftast köpta med intentionen att läsa dem genast. En sådan är Schamans, Housewives and Other Restless Spirits (1985) av Laurel Kendall. Det är ett religionsantropologiskt verk av en forskare som varit ute i fält i Korea under 1970-talet. Hon beskriver den delen av den koreanska religiositeten som styrs av schamaner, så kallade mansin. Dessa kvinnliga företrädare för den andliga världen har låtit henne träda in och beskåda deras riter, vanor och vardagsliv. Det är en fantastiskt fascinerande bok hittills och jag har läst ungefär en tredjedel på två (arbets)dagar. Detta kan möjligtvis vara lösningen på lästorkan! 🙂

20120420-215529.jpg

Annonser

Om Sanna

Filosofie doktor i engelsk litteratur (University of Westminster) sedan 2017. Bokmal. Stugsittare. Matvrak. Administratör på kontorstid.
Det här inlägget postades i Antropologi, Religionshistoria. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Cut the crap!

  1. tekoppenstankar skriver:

    Härligt med en sådan lösning på torkan!

    • Sanna skriver:

      Ja! Jag hoppas det funkar, känns bra just nu i alla fall! Kanske kan det vara nyttigt att ta något icke-skönlitterärt för att bryta den dåliga trenden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s